Profile Golfplatzarchitektur Kontakt Impressum  
Portfolio Publications
Private garden Frerich / Erlemann, Cologne
Both the garden and the house, built in the 1960's, have been completely redesigned. The brief was for the creation of a garden, which would be easy to look after. This lead to the replacement of the existing lawn with a rectangular pool surrounded by pathways and low box hedges along the sides. A white wall to the street and to neighbouring properties encloses the garden and gives privacy. Low walls, bands of paving, steps and the edge of the pool are all in light coloured, surface-finished concrete, which contrasts with the reddish-brown of the brick paving. There are three sitting areas, which can be chosen according to the direction of the sun or the number of guests. The dominant colour of the flowering plants is white. With its clear layout and geometry the garden has a classical and formal style.
     
         
         
next example back to list